een corporate event, wat is dat precies?

Een corporate event, wat is dat precies?

Een corporate event of bedrijfsevenement is kort samengevat een door een bedrijf georganiseerd samenkomen voor zijn werknemers, business partners, klanten en/of prospecten. Deze evenementen omvatten zowel grote (meerdaagse) conferenties als kleinere events, zoals meetings of kerstfeestjes.

 

Waarom organiseren bedrijven corporate events?

Er zijn veel uiteenlopende redenen waarom bedrijven corporate events organiseren, zoals:

  • Relaties aanhalen met partners, leveranciers, klanten of personeel. Soms zelfs met overheden, pers of andere stakeholders
.
  • Belonen van werknemers of business partners voor het harde werk.
  • Een incentive geven voor het behalen van toekomstige doelen of voor al bereikte targets.
  • Relevante informatie geven aan een bepaalde doelgroep, bv. tijdens een seminarie
.
  • Bedrijfsprestaties evalueren, bv. op een aandeelhoudersvergadering.
  • Belangrijke beslissingen nemen, bv. tijdens een bestuursvergadering of algemene vergadering.
  • Bedrijfswaarden en -strategieën benadrukken of introduceren, bv. op een origineel business event
  • Een nieuw filiaal of gebouw openen
.
  • Het vieren van een bedrijfsjubileum, naamsverandering etc.
  • Een nieuw product of campagne lanceren.

De lijst met mogelijke redenen om een bedrijfsevenement te organiseren is eindeloos, maar het doel blijft steeds hetzelfde: een leuke en vaak toch professionele sfeer creëren die de bedrijfsdoelen moet helpen realiseren in de toekomst.

Door een stukje belevenismarketing blijft de boodschap langer hangen. Daarom spreekt men meer en meer over live communication.

 

Voor wie worden corporate events georganiseerd?

Corporate events kunnen georganiseerd worden voor uiteenlopende doelpublieken. De ene keer wordt het hele bedrijf, van bedienden tot kaderpersoneel, uitgenodigd, terwijl een volgend event b.v. enkel bedoeld kan zijn voor de belangrijke leveranciers of dienstenverstrekkers.

De keuze wie je uitnodigt, hangt sterk samen met het doel en de insteek van het evenement. Een aandeelhoudersvergadering wordt dan ook georganiseerd voor aandeelhouders en een personeelsfeest is natuurlijk bedoeld voor de eigen medewerkers.

Wat houdt een corporate event precies in?

Opnieuw is het doel van het evenement bepalend. Een belangrijke zakendeal sluit je bij voorkeur tijdens een verzorgd diner in pakweg een luxerestaurant, terwijl een losse familiedag geschikter is om de collega's beter te leren kennen. Wat sowieso een informelere sfeer zal vragen. We lijstten de populairste corporate events eerder al voor u op.

Afhankelijk van het doel wordt een evenement de ene keer op de werkvloer zelf georganiseerd, terwijl de andere keer een speciale locatie wordt afgehuurd. Elk event heeft bovendien zijn eigen sfeer en thema. De locatie is daarbij vaak zeer bepalend. Een bedrijf dat actief is in een hoger marktsegment zal zijn belangrijkste business partners niet uitnodigen in een parochiezaal ergens in landelijk Vlaanderen.

 

Corporate-events.be organiseert uw corporate event op maat

Corporate-events.be is een onderdeel van bedrijfsevenementenbureau Perfect+ en kan teren op ruim 23 jaar ervaring in de organisatie van bedrijfsevents.

Informeer meteen naar een plan op maat.

Wij zorgen er steeds voor dat u uw gasten een kwalitatieve ervaring kunt bieden, die een onuitwisbare indruk nalaat en bovendien een meerwaarde betekent voor uw bedrijf. Dat alles zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de organisatie en met de beste prijs-kwaliteitsgarantie. Alles in onderling overleg en op maat van uw wensen en bedrijfscultuur.