Een video van uw evenement

Een video van uw evenement

Een evenement organiseren brengt heel wat administratie en planning met zich mee, maar al bij al is het vlug voorbij. U geniet van een leuk evenenemt, uw gasten vermaken zich en voordat u het goed en wel beseft, keert iedereen huiswaarts. U wilt echter niet dat uw gasten deze dag vlug vergeten. U organiseert het evenement namelijk net om een onuitwisbare indruk na te laten bij de aanwezigen.

 

Zorg voor een aftermovie

De perfecte manier om ervoor te zorgen dat de dag bijblijft, is een video maken tijdens uw evenement. Zo creëert u een permanente herinnering aan een onvergetelijke belevenis, die voor altijd verbonden zal zijn met uw bedrijf of merk.

De aftermovie is een vrij recent fenomeen, maar daarom niet minder populair. Voor verschillende grote evenementen – denk in de eerste plaats aan festivals of grote conferenties – is de aftermovie vaak bijna even belangrijk als het event zelf. Of het nu een grote productie is of eerder een klein event, een aftermovie kan ongetwijfeld een meerwaarde betekenen voor u en uw gasten.

 

Waarom investeren in een aftermovie?

Aftermovies zijn vooral bedoeld om uw gasten een blijvende herinnering te geven aan een leuk evenement. Door zelf de video samen te stellen, kunt u er bovendien voor zorgen dat de juiste nadrukken worden gelegd. U bepaalt als het ware de kernboodschap die uw gasten mee naar huis nemen. Dat kan bijvoorbeeld belangrijk zijn als u uw publiek wou laten kennismaken met uw bedrijfsstrategie of met een nieuw product.

Met een aftermovie verlengt u de belevenis tot ver voorbij het evenement zelf. Uw gasten komen namelijk achteraf nog eens met uw bedrijf of merk in aanraking en halen zich alles nog eens voor de geest. Bovendien kan zo'n aftermovie ook perfect dienen als 'lokmiddel' voor nieuwe klanten of partnerrelaties. Mensen worden op een positieve manier geprikkeld. Misschien hopen ze wel dat ze de volgende keer ook naar uw bedrijfsevent mogen gaan.

Tot slot kan een aftermovie ook dienen als een algemene bedrijfsfilm. U laat er de kernwaarden van uw bedrijf of merk in naar voren komen. Het is dan ook perfect materiaal om in uw algemene communicatie te laten terugkeren. U kunt het gebruiken ter introductie van uw merk bij nieuwe klanten, of verspreiden in nieuwsbrieven en op sociale media om mensen verder te prikkelen.

Hoe ziet zo'n aftermovie er concreet uit?

Het allerbelangrijkste is dat een aftermovie de sfeer van uw evenement weer oproept. Denk er ook om dat de sfeer die zo'n aftermovie uitstraalt overeen moet stemmen met de algemene tone of voice en huisstijl van uw merk of bedrijf. Een stomend festival kan perfect voor een opzwepende video kiezen, maar een bank die een eerder serieuze conferentie organiseert, kiest beter voor een rustigere aftermovie.

Een tweede element is het bundelen van de hoogtepunten van het evenement. Zo kunt u de voornaamste sprekers laten zien en de kern van hun boodschap nog eens laten passeren. Of geef een impressie van een speciale attractie. Liet u een goochelaar of een muzikale act optreden? Organiseerde u een casinoavond of een quiz? Toon daar dan beelden van en tover opnieuw een glimlach op het gezicht van de deelnemers.

Vergeet tot slot zeker niet de deelnemers zelf aan het woord te laten. Niets is zo overtuigend als de mening van het publiek. Iedereen verwacht dat een organisator positief is over zijn eigen evenement, maar als een willekeurige deelnemer dat ook is, komt het veel geloofwaardiger over.

Een mooi voorbeeldje is deze aftermovie van de conferentie van The Next Web.

 

Wat als een aftermovie geen optie is?

In bepaalde situaties is een aftermovie echt geen optie. In dat geval is het goed om op zijn minst te zorgen voor foto’s. Die kunnen even goed dienen als souvenirs aan een onvergetelijk event. Indien mogelijk, deel deze foto's dan op uw website of sociale media.

Belangrijk om weten, is dat Corporate Events in verschillende van de aangeboden concepten en formats voorziet in het nemen van professionele foto's. Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte voor uw event op maat.